MENODICIOTTO - PM MICROCARE

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ MENODICIOTTO

Η Ιστορία

Η καταγωγή των παγωτών Menodiciotto χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980, όταν ο Luca άρχισε να πειραματίζεται στην κουζίνα του εστιατόρίου του με δύο αστέρια Michelin «Al Gatto Nero», το οποίο διευθυνόταν από την οικογένειά του την εποχή εκείνη. Συνειδητοποιώντας ότι η αγορά δεν είχε παγωτό και sorbet που να απευθύνεται στις προσδοκίες του, αγόρασε κάποιο μικρό εξοπλισμό και ξεκίνησε τα πειράματά του στην παραγωγή παγωτού.

Το 1986 αποφάσισε να επικεντρωθεί στην παραγωγή υψηλής ποιότητας παγωτών και sorbet ανοίγοντας μια μικρή βιοτεχνία παγωτού μαζί με τον αδελφό του Marco.

Έτσι το 1986 βρήκαν το Menodiciotto το όνομα του οποίου προέρχεται από τη θερμοκρασία πυ διατηρούνται τα παγωτά (-18°C )

Η συνεχής προσοχή στην ποιότητα, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του νέου εταίρου Stefano, έκανε την εταιρεία επιτυχή τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

Τα προϊόντα Menodiciotto είναι εκπληκτικά, όπως ακριβώς και η ιστορία τους.

Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή παγωτού για προηγμένα εστιατόρια. Δεν ακολούθησαν την παραδοσιακή διαδρομή, αλλά έκαναν κάτι το διαφορετικό : γύρισαν με επιτυχία μια μικρή βιοτεχνία παγωτού σε εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Θεωρούν ότι το να φτιάξεις το παγωτό είναι μια τέχνη και, με την πάροδο των χρόνων, συνεχίζουν να μεγαλώνουν, χάρη στην εκτίμηση των πελατών τους.

Τα παγωτά Menodiciotto μοιράζονται τη φιλοσοφία του κινήματος Slow Food, η οποία επικεντρώνεται στην αποτίμηση των καλύτερων πρώτων υλών. Η εταιρεία Menodiciotto, ως τεχνικός συνεργάτης, βοήθησε στην επιλογή των προϊόντων, μια παγκόσμια πρωτοβουλία συνδρομής των τοπικών παραγωγών και συνέβαλε στη φήμη τους με τη χρήση τους σε παγωτά μας και γρανίτες.

Σε τι διαφέρουν τα παγωτά Menodiciotto;

Καθώς αρχικά απευθύνονταν σε φημισμένα εστιατόρια , δεν ακολούθησαν τα παραδοσιακά μονοπάτια που σχετίζονταν με το παγωτό. Αντίθετα βοήθησαν την εταιρεία να αποκτήσει νέες εμπειρίες έτσι ώστε να μετακινηθούν από την παραγωγή παγωτού μικρής κλίμακας σε μεγάλη κλίμακα.

Έτσι σήμερα βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός έχουν επανασχεδιαστεί, ούτως ώστε να δημιουργηθεί αυτό που είναι τώρα μια πρωτοποριακή εταιρεία που ικανοποιεί τους πελάτες της τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα επέτρεψαν στη Menodiciotto να προσφέρει μια ευρεία επιλογή των προϊόντων που κυμαίνονται από τα πιο παραδοσιακά στα πιο καινοτόμα.

Διακρίσεις και Πιστοποιήσεις

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟ icon 06

Από το 2006 κατέχουν ήδη τον τίτλο του "Maestri del Gusto", ένα σημαντικό βραβείο που έλαβαν από το Εμπορικό Επιμελητήριου του Τορίνο, από το οποίο αναγνωρίζονται ως μια εξαιρετική τοπική επιχείρηση βιοτεχνικής παραγωγής παραδοσιακών και γνήσιων προϊόντων. Το 2014 ήταν υποψήφιοι στη λίστα των καλύτερων βιοτεχνικών επιχειρήσεων , που ονομάζεται "Oltre i Maestri del Gusto» όπου μεγάλωσε το μέγεθός της, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και η οποία αναγνωρίζεται ως πρέσβειρα της ποιότητας στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟ icon 05

Η Menodiciotto είναι πιστοποιημένη από το BRC (British Retail Consortium), γεγονός που αποδεικνύει περαιτέρω τις προσπάθειές της να προσφέρει πάντα το καλύτερο παγωτό - όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και τις οργανοληπτικές ιδιότητες - σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟ icon 07

IoAgricultura

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η παραγωγή των πρώτων υλών εστιάζει σε μια επιλεκτική προσέγγιση και στην παραδοσιακή καλλιέργεια κουλτούρας.

Πριν από μερικά χρόνια, μετατράπηκε τελικά το όνειρο πραγματικότητα, με την έναρξη της IoAgricultura, μια πρωτοβουλία θεμελιωμένη στη σημασία της παραδοσιακής γεωργίας και στην επιλογή των πρώτων υλών από την ίδια την πηγή τους.

Βασικά, άρχισαν να παράγουν γάλα για το παγωτό στο δικό τους μικρό αγρόκτημα, με υπευθυνότητα τη διατροφή των Montbéliarde αγελάδων τους, με το σανό από τα γύρω χωράφια και τη φροντίδα για την υγεία και την ευημερία τους.

Έχουν ασκήσει την τέχνη της λήψης αποφάσεων για το παγωτό για τριάντα χρόνια, έχοντας πάντα κατά νου τη σημασία της υψηλής ποιότητας συστατικών και συνεχώς ερευνούν και δοκιμάζουν καινοτόμες διαδικασίες.

Το να φτιάξεις καλό παγωτό δεν είναι για ερασιτέχνες αλλά το αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και δοκιμής.

Κάθε γεύση προέρχεται από την επιδέξια χρήση των συστατικών, σε συνδυασμό με ποικίλες και καινοτόμες διαδικασίες.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟ icon 02

Το παγωτό παράγεται με το γάλα από το δικό τους αγρόκτημα

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟ icon 03

Το παγωτό γίνεται αποκλειστικά με αυγά ελευθέρας βοσκής.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟ icon 04

Χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα εποχιακά φρούτα για να δημιουργηθούν τα καλύτερα παγωτά και sorbet.

Menodiciotto: νόστιμο παγωτό όλο το χρόνο !