FERRON - PM MICROCARE

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ FERRON

O Gabriele Ferron και η οικογένεια Ferron

O Gabriele Ferron είναι ο Ιταλός βασιλιάς του ρυζιού. Αυτός είναι ο πρόσχαρος σεφ και διευθυντής του Ferron που ταξιδεύει τον κόσμο διδάσκοντας και δίνοντας επιδείξεις μαγειρικής για να δημιουργήσουν το τέλειο ριζότο.

Ο Gabriele Ferron είναι μέρος της τέταρτης γενιάς της οικογένειας που ειδικεύεται στην παραγωγή ρυζιού. Η ιστορία του ξεκίνησε με τον Luigi Zachetto, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μαθητεία του ως πυλωτή και άρχισε να αποκτά εργοστάσια επεξεργασίας ρυζιού σε όλη την περιοχή του Βένετο. Πέρασε το εμπόριο και την επιχείρηση του στο γιο του Marcello Ferron και στον εγγονό του, Lionello Ferron. Ο δισέγγονός του Luigi, Gabriele Ferron, διαχειρίζεται τώρα την επιχείρηση μαζί με τον αδερφό του, Maurizio.

Το 1975, ο Gabriele Ferron αναγνώρισε ότι η μαζική παραγωγή του κατώτερου ρυζιού αποτελούσε σοβαρή απειλή για την επιβίωση των δύο εξαιρετικών ποικιλιών ρυζιού Veronese. Αργότερα ίδρυσε και οδήγησε μια κοινοπραξία των καλλιεργητών ρυζιού στην κοιλάδα Isola della Scala προκειμένου να προστατεύσει αυτά τα ευαίσθητα είδη. Η αφοσίωση του Gabriele Ferron έχει διασφαλίσει ότι το ρύζι Vialone Nano και το ρύζι Carnaroli είναι διαθέσιμα και εκτιμούνται σε όλο τον κόσμο.

Η Pila Vecia («παλιός μύλος») είναι κεντρικής σημασίας για την Antica Riseria Ferron. Ενετικά κρατικά αρχεία δείχνουν ότι ο μύλος έχει τεθεί σε λειτουργία από το 1656. Βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τη Βερόνα και ανήκει στην οικογένεια Ferron από το 1921. Ένα κανάλι που ονομάζεται Fossa Zenobia τρέχει κάτω από την Pila Vecia. Το νερό γυρίζει τον αρχικό τροχό επτά μέτρων, ο οποίος παρέχει την ενέργεια και που λειτουργεί απαλά πάνω και κάτω για να συντρίψει τα δημητριακά ολικής αλέσεως ρυζιού και να αφαιρέσει τον εξωτερικό φλοιό.

Το επόμενο βήμα είναι η μηχανική απομάκρυνση του άχυρου (Pula) που βρίσκεται γύρω από το σιτάρι. Με την κατάργηση του ελάχιστου ποσού του αχύρου, ο Gabriele Ferron εξασφαλίζει ότι κάθε κόκκος ρυζιού διατηρεί τα πολύτιμα άμυλα, τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά του. Δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για την αφαίρεση του φλοιού και του αχύρου.

Το ρύζι Ferron είναι βιολογικό και δεν υπάρχει καμία χρήση φυτοφαρμάκων ή ζιζανιοκτόνων. Σύμφωνα με τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, τα πεδία είναι συνήθως σε αγρανάπαυση. Στη χρόνια μη καλλιέργεια, το καλαμπόκι και τα φαρμακευτικά φυτά καλλιεργούνται για την ανασύσταση του εδάφους με θρεπτικά συστατικά. Το νερό από αγνές και μη μολυσμένες υπόγειες πηγές ενθαρρύνουν την ανάπτυξη παρθένων καλλιεργειών. Τα πεδία είναι γεμάτα από κυπρίνους που ελέγχουν τα παράσιτα σε ένα λεπτό και διατηρούν φυσικά το οικοσύστημα.