ADAMI - PM MICROCARE

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ADAMI

Η Ιστορία

Η περιοχή Alta Marca κοντά στο Treviso φημίζεται για το εξαιρετικό της κρασί ήδη από το Μεσαίωνα. Εξαιρετικά λευκά κρασιά παράγονταν πάντα εκεί, και, όπως έχει καταγραφεί το 1606, εξήχθησαν και εκτιμήθηκαν "στη Βενετία, στη Γερμανία μέχρι και στην Πολωνία".

Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή των σταφυλιών Glera, όπου έγιναν η ποικιλία για να παραχθεί το κρασί σε αυτή την περιοχή της Alta Marca και κυρίως στο Valdobbiadene, όπου η ποικιλία κυριαρχεί στις απότομες πλαγιές των λόφων της. Το περιβάλλον μπορεί να φαίνεται απαγορευμένο, με τους Δολομίτες στο παρασκήνιο, αλλά είναι προστατευμένο και ευλογημένο από τον ζεστό μεσημεριανό ήλιο. Η ιστορία αρχίζει με τους εργατικούς αγρότες και τις σταθερές παραδόσεις.

Το 1920, ο Abel, ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, αγόρασε ένα φυσικό αμπελώνα από το Balbi Valier. Αυτή η όμορφη τοποθεσία με το φανταστικό δυναμικό ήταν το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει εκ νέου, με τη βοήθεια του γιου του Adriano. Ο Abel αποφάσισε να διαχωρίσει αυτόν τον αμπελώνα από τους άλλους λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών τους. Έτσι τον Αύγουστο του 1933, στο 1ο Mostra Mercato dei Vini Tipici d'Italia στη Σιένα, του Riva Giardino Asciutto, παρουσίασε τον πρώτο πραγματικό αμπελώνα από το Valdobbiadene.

Σήμερα

H αναπνοή σας είναι το αεράκι, η καρδιά σας είναι το έδαφος, και το αμπέλι είναι η ζωή.

Η ψυχή της οικογένειας Adami τριών γεννεών, οι θεματοφύλακες ενός αρμονικού αγροτικού κόσμου.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, ο Adriano Adami συνέχισε τα βήματα του πατέρα του, δημιουργώντας όνομα του οινοποιείου του για την ποιότητα του Prosecco στην τοπική αγορά. Το 1980 είδε την άφιξη της τρίτης γενιάς, με τους νέους οινολόγους Armando και Franco Adami, συνδυάζοντας τις οικογενειακές παραδόσεις με την εξειδίκευση και την τεχνολογία. Με μια σύγχρονη εγκατάσταση για την παραγωγή κρασιού και αφρώδη οίνου, το brand έχει ενταχθεί σε νέες αγορές και έχει αποκτήσει μια σταθερή φήμη.

Ο Adami παράγει σήμερα περίπου 750.000 φιάλες με σταφύλια από αμπελώνες 50 εκταρίων, 12 από τη δική τους γη, ενώ το υπόλοιπο καλλιεργείται από άλλους μικρούς καλλιεργητές με το τίμημα να συνδέονται με το οινοποιείο και να μοιράζονται τη δέσμευσή τους για την ποιότητα.